Ține post cu rost! A fost lansată platforma prin care poți dona câte o masă zilnic pentru copiii moldoveni care trăiesc în sărăcie

dwadwad

În Moldova s-a lansat restaurantul virtual unde comanzi, dar nu primești comanda, în schimb aceasta ajungând sub formă de donație pentru copii care trăiesc în sărăcie. Este vorba de campania „Ține post cu rost”, a CCF Moldova. Procedura este simplă. Intri pe site. Alegi până la 6 feluri de mâncăruri care „nu se permit în post” și banii acestei „mese” ajung la copii nevoiași din Moldova.

„Prin această campanie, al treilea an consecutiv, se dorește de a da rost zilelor de post prin încurajarea oamenilor să țină post negru, virtual, o zi și să doneze contravaloarea meselor din ziua respectivă pentru o cauză nobilă – sprijinul celor mai vulnerabili copii din țară”, se menționează într-un comunicat al organizatorilor.

Procedura – intri pe site-ul rostulpostului.md, de acolo alegi mesele iar ulterior, valoarea o achiți cu cardul iar ea va ajunge la destinație prin intermediul fundației CCF/HHC Moldova.

În Moldova unul din opt copii trăiește în sărăcie. Majoritatea acestora se află în mediul rural, iar decalajul rural-urban este în creștere, 38% din copiii din mediul rural trăiesc sub pragul sărăciei, comparativ cu 13% în mediul urban, date oferite de UNICEF Moldova în Analiza situației copiilor vulnerabili în perioada 2011-2016. Cu toate că statisticile ne arată o scădere impresionantă a pragului sărăciei absolute în țara noastră, ea rămâne totuși a fi una dintre cele mai sărace state din Europa, iar cei mai afectați sunt copiii. Consecințele acestui fenomen sunt devastatoare pentru ei: impactul puternic asupra siguranței fizice, sănătății și bunăstării psihosociale, malnutriția, decesul prematur, înrolarea slabă în instituțiile de învățământ, absenteismul școlar ș.a.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente