11 străzi din Capitală vor fi reparate în 2019. Bugetul alocat de municipalități constituie 100 milioane de lei

19001974_big1552394566
Foto: moldpres

Pe parcursul anului 2019, vor fi reabilitate, prin reparație curentă, 11 străzi din capitală, precum și 4 căi de acces spre localități suburbane. De asemenea, din luna aprilie vor începe lucrările de asfaltare, prin frezarea zonelor degradate de pe carosabil în cele 5 sectoare ale orașului, informează MOLDPRES.

Bugetul pentru reparația și întreținerea drumurilor în anul 2019 constituie 100 milioane lei. Lucrările vor începe luna curentă și se vor încheia pe 30 august.

Acțiunile sunt incluse în Programul municipal de reparație a străzilor și întreținere a infrastructurii rutiere din municipiul Chișinău pentru anul 2019. Documentul a fost prezentat astăzi de primarul general interimar, Ruslan Codreanu. Edilul a ales să prezinte programul pe str. Pădurii, aceasta fiind ultima locație din capitală, unde s-a intervenit la plombarea gropilor cu asfalt rece.

Programul privind întreținerea și reparația drumurilor prevede în particular reabilitarea integrală a stratului de uzură pe 11 străzi din sectoarele capitalei sau circa 89 mii m2 de carosabil; inițierea lucrărilor pe 4 căi de acces spre suburbii – 19 mii metri pătrați; reparația de primăvară a străzilor – 63 mii metri pătrați. Totodată, va fi aplicat marcajul rutier și vor fi reparate trotuarele și drumurile de acces în curți. Autoritățile municipale își mai propun să amenajeze 2500 de locuri pentru parcare, câte 450-500 locuri în fiecare sector.

Potrivit primăriei capitalei, majoritatea lucrărilor de reparație a drumurilor vor fi executate de către Î.M. „Exdrupo”. Pentru intervenția pe străzile secundare, vor fi contractați agenți economici privați.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente