Ruslan Codreanu: „Angajații care vor colecta ilegal bani în instituțiile de învățământ, vor fi concediați imediat”

codreanu1

Angajații care vor colecta ilegal bani în gradinițe și școli, vor fi concediați imediat, iar instituțiile de învățământ vor fi obligate să raporteze lunar pe ce au cheltuit banii din bugetul alocat. Aceasta a declarat primarul interimar, Ruslan Codreanu, în cadrul ședinței săptămânale a serviciilor primăriei Chișinău.

„Pentru anii 2018 – 2019 au fost alocate sume considerabile pentru instituțiile de învățământ, de circa 100 de milioane de lei. Este cea mai mare sumă de până acum și vom continua în ritmul respectiv. În aceeași ordine de idei, vreau să vă anunț că am avut o vizită de serviciu la CNA. Cu suportul colegilor de la CNA am elaborat câteva prevederi, care vor fi obligatorii pentru executare de către toate instituțiile de învățământ. Astfel, până la 1 mai, managerii de grădinițe și școli trebuie să facă inventarierea tuturor bunurilor, pentru că nu odată am auzit că la fiecare grupă nouă, părinții cumpără câte ceva pentru instituțiile de învățământ. De asemenea, până la 1 aprilie, toate instituțiile de învățământ vor prezenta sumele din bugetul pentru 2019 și necesitățile care sunt acoperite. Lunar se va prezenta un raport pe ce au fost cheltuiți banii”, a menționat Ruslan Codeanu.

Mai mult, primarul interimar a declarat că în școli și grădinițe sunt suficiente produse de igienă, iar fiecare grupă va fi obligată să prezinte câte produse igiene se cumpără lunar. „Dacă angajații vor colecta ilegal bani, aceștia vor fi pedepsiți conform codului muncii, adică vor fi eliberați imediat de la locul de muncă.”, a conchis Ruslan Codreanu.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autoare:Stela Televca
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente