Ești o tânără pasionată de IT? Află mai multe despre acest domeniu împreună cu Agenția universitară a Francofoniei

tech
Foto: Truth to Turkey

Reprezentanța din Chișinău a Agenției universitare a Francofoniei (AUF), în parteneriat cu Asociația Internațională „Elles bougent” (Girls on the move), Lafarge, Pentalog și Asociația națională a companiilor din domeniul TIC (ATIC) organizează două evenimente dedicate liceenelor și studentelor vorbitoare de limba franceză din Republica Moldova. Evenimentele vor fi organizate în cadrul săptămânii internaționale „Girls on the move week 2019” și au drept scop sensibilizarea fetelor la o carieră în domeniul tehnologic și industrial.

#Primul eveniment va avea loc în data de 4 martie și va consta într-o vizită la uzina Lafarge din orașul Rezina. Un grup de studente de la Universitatea Tehnică din Moldova (UTM) și eleve de la liceul teoretic din Sculeni vor participa la această vizită. Fetele vor avea posibilitatea să vadă cum au loc diferite procese tehnologice după care vor discuta cu femeile care sunt angajate la uzina Lafarge.

#Al doilea eveniment va avea loc în data de 7 martie la ora 15.00 în cadrul Orange Café (bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 130, intrare de pe str. Mihai Eminescu). Evenimentul, numit „IT(T)ea”, va consta într-o întâlnire informală între femeile care au o carieră de succes în domeniul IT, studentele de la Facultatea de Informatică de la UTM și eleve de la liceele „Vasile Alecsandri” din Ungheni, „Mihail Sadoveanu” din Hîncești, „Ion Luca Caragiale” din Orhei.

Prin organizarea acestor evenimente, partenerii își doresc sensibilizarea tinerelor la o carieră în domeniile tehnologic și industrial, domenii în care activează, cu preponderență, bărbați, și promovarea egalității de gen în Republica Moldova.

Înscrierea prealabilă o puteți face la următoarea adresă electronică: [email protected].

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente