(video) Dumitru Cebotarescu: „În alte țări această plantă aduce profit. Noi cheltuim bani ca să luptăm cu ea”

cebotarescu

Candidatul independent, Dumitru Cebotarescu își apără inițiativa sa de a legaliza cel puțin la etapa inițială utilizarea canabisului în scop medical și industrial. Autoritățile în Republica Moldova, potrivit acestuia, cheltuie bani pentru a lupta cu ceva ce de fapt dacă ar fi legalizat și controlat, ar aduce profit. Într-un interviu, acesta spune mai multe și despre platforma sa electorală, dar și despre contracandidații săi din circumscripție.

Vezi interviul aici:

Câteva citate din interviu:

„Statul se atârnă de cetățenii săi ca de o unealtă. Dar de fapt, totul este invers. Oamenii ar trebui să folosească statul în interesele societății”

„Este o diferență dintre mine și alții. Alții poate au făcut bani pe spatele statului, în afaceri cu statul sau din privatizări. Eu am început totul de la zero. Nu am făcut niciodată afaceri cu statul sau din privatizări. Eu știu cum se face banul, și cum se plătesc impozite”.

Despre legalizarea consumului de canabis

„Foarte interesantă comunicarea cu contracandidații mei. Inițial aveau o frică față de ceea ce eu propun. Ulterior am primit susținere față de ceea ce propun”

„Dacă ar fi legalizată, toți acești bani ar ajunge în bugetul statului, dar nu în buzunarele grupurilor organizate. Statul preferă să bage în închisoare, decât să trateze. În țările dezvoltate această plantă aduce profit. Noi cheltuim bani ca să luptăm cu ea”, a spus Cebotarescu.

Despre ruperea hărții de Bătrîncea, și susținerea lui Igor Dodon

„Dacă eram eu în Parlament, poate el azi nici nu ajungea azi să candideze, nu să rupă hărți”.

„Momentul cela când a pus un gard la președinție pare o aberație. Cum poți fii tu președinte, ales de popor și să te temi de popor?”

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente