PDM: Intervenție abuzivă a Federației Ruse. Hărțuire politică!

pdm

Purtătorul de cuvânt al PDM, Vitalie Gamurar a comentat pe facebook comunicatul recent al MAI Federației Ruse prin care Vlad Plahotniuc și Veaceslav Platon sunt acuzați că ar fi sustras din Federația Rusă 37 de miliarde de ruble. Potrivit acestuia, Federația Rusă hărțuiește Moldova, nu doar PDM.

„Așa-zisul dosar deschis de ruși împotriva președintelui PDM, cu două zile înaintea alegerilor parlamentare din Republica Moldova, este în mod clar o intervenție abuzivă a Federației Ruse în încercarea de a influența rezultatul alegerilor din țara noastră. Reamintim că, în urmă cu un an, serviciile speciale ruse au făcut și alte acțiuni abuzive împotriva președintelui PDM, au încercat să-i limiteze deplasarea în afara țării. Interpol a calificat toate acele acțiuni ca fiind HĂRȚUIRE POLITICĂ din partea Rusiei și le-au RESPINS”, a comentat purtatorul de cuvânt al PDM, Vitalie Gămurari într-o postare pe facebook.

Potrivit acestuia, PDM va sesiza chiar astăzi instituțiile internaționale și observatorii în alegeri în legătură cu acest caz de imixtiune a Federației Ruse în alegerile din Moldova.

Amintim că azi, potrivit unui comunicat al Federației Ruse, liderul PDM, Vlad Plahotniuc și omul de afaceri Veaceslav Platon, în prezent aflat în detenția autorităților moldoveni sunt acuzați de către MAI din Rusia de scoaterea ilegală din Federația Rusă a 37 de miliarde de ruble. S-ar fi întâmplat în perioada 2013-2014, potrivit unui comunicat al instituției.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente