(doc) Analize medicale care demonstrează că liderii ACUM ar fi fost otrăviți cu mercur

captura-920×512

Analizele liderilor blocului ACUM Platforma DA și PAS, Maia Sandu și Andrei Năstase, arată o cantitate mărită a mercurului în sânge. Liderii opoziției au dezvăluit că există suspiciuni rezonabile că au fost otrăviți cu mercur, scrie jurnal.tv.

Din primele analize, făcute în septembrie 2017, se vede că, în cazul lui Andrei Năstase, cantitatea mercurului în sânge depășește cu mult valoarea de referință. Mai exact, rezultatele au arătat o concentrație de 9,9 a mercurului în sânge, în timp ce valoarea normală este sub 2.

De menționat că în acea perioadă, septembrie 2017, în țară aveau loc proteste de amploare față de adoptatea sistemul electoral mixt, promovat de PD și PSRM, proteste organizate de opoziția antioligarhică – Platforma DA și PAS.

După un tratament îndelungat, la sfârșitul anului 2018 Andrei Năstase a făcut din nou analizele, care au arătat că această valoare mărită nu a scăzut cu mult. De această dată valoarea a fost de 8,7.

Analizele din 2018 ale Maiei Sandu indică, de asemenea, o cantitate de mercur în sânge mărită – 2,7, față de intervalul de referință mai mic de 1.

ss

Amintim că, acum două zile, Maia Sandu a dezvăluit într-un interviu pentru presa română că „există suspiciuni rezonabile că regimul a încercat să-i otrăvească”. Iar ieri, răspunzând la întrebările jurnaliștilor, liderii ACUM au precizat mai multe detalii.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente