(grafic) Moldova se află în top 10 țări cu cele mai scumpe droguri raportate la venitul populației

Most-expensive-drugs-in-America
Foto: DrugAbuse.com

Agenția Bloomberg a realizat un Indice al Viciilor, un top care compară prețurile la droguri în țările lumii. Drept substanțe narcotice de referință au fost alese canabisul, cocaina, opioidele și amfetamina, care au format „coșul vicios”.

Astfel, potrivit indexului, în Australia ar fi cel mai scump „coș” – 1263$. Republica Moldova însă nu e departe. Țara noastră intră în top-7 țări cu cele mai scumpe droguri, iar un asemenea „coș” ar ajunge să coste în Moldova 573$, scrie AGORA.

kjj

Luxembourg rămâne a fi țara cu cele mai mici prețul la droguri raportate la veniturile populației – 197$, iar Olanda o ajunge din urmă, pe locul 2. Urmează Uruguay, Costa Rica, Chile, Norvegia și Elveția. În Costa Rica, spre exemplu, un kilogram de cocaina se vinde la 8.000 de dolari, spre deosebire de SUA unde acesta ajunge la preț de 30.000 de dolari.

La polul opus este Australia unde pentru „coșul vicios” trebuie să scoți din buzunar 1263$ sau 116% din venitul pentru o săptămână. Australia este urmată de Noua Zeelandă, SUA, Thailanda, Armenia, Japonia, Moldova, Goergia, Arabia Saudită și Singapore.

15506904561971550690456273

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente