În Franța, tutorii copiilor ar putea fi numiți „părintele 1” și „părintele 2”. Proiectul de lege care a stârnit controverse

880x495_cmsv2_d08121eb-c600-5f8c-9843-17afef95c1d7-3672666
Foto: euronews.com

Tutorii copiilor din Franța ar putea să nu mia fie numiții „mamă” și „tată” în documente oficiale școlare franceze, ci „părintele 1” și „părintele 2”. Schimbarea face parte dintr-un amendament la un nou proiect de lege privind educația, despre care susținătorii spun că încearcă să pună capăt discriminării împotriva părinților de același sex.

 

Noul proiect de lege privind educația a trecut de deputații, acesta ar putea fi totuși respins de Senatul Franței, care găzduiește majoritatea corectă, dar va reveni apoi la Adunarea Națională pentru o lectură finală.

„Acest amendament are ca scop consfințirea în legislație a diversității familiale a copiilor în formele administrative depuse la școală”, a declarat Valérie Petit, parlamentar de la Macron La Republique En Marche.

Ea a susținut că a ținut cont de adoptarea de către Franța a unor legi privind cuplurile de același sex care se căsătoreau și aveau copii.

Cu toate acestea, criticii spun că schimbarea este „dezumanizantă”.

Utilizatorii Twitter, atât pentru, cât și împotriva schimbării, și-au exprimat opiniile cu privire la noua lege. Gary Roustan, a subliniat că pe formularele fiscale în care cuplurile declarate împreună, persoanele au fost deja etichetate drept „declarant 1”, „declarant 2”.

„Homofobii/sexistii vor sa demonstreze ca nu sunt homofobi prin argumentul că problema lor consta in #Parinte1Parinte2, adică prioritizarea unuia din părinți. Dar e straniu ca nu era o problema când se achitau taxele atunci când persoanele erau numite Declarantul 1 și declarantul 2” se scrie într-o postare.

Unii utilizatori au ironizat acest proiect prin scene din renumitul film „Star Wars”.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente