Guvernul despre închiderea profilelor false de pe facebook: Guvernul nu verifică ce fac angajații săi pe rețelele de socializare

guvern1

Guvernul Republicii Moldova menționează că salută inițiative de a lupta cu Fake-News, dar acesta spune că nu controlează ce fac angajații săi, mai ales că-s peste 200 de mii din ei.

„Salutăm orice inițiativă de luptă cu fenomenul Fakenews, specific atât în spațiul occidental, dar cu precădere în zona Europei de Est. Pentru Moldova acesta se manifestă prin site-uri de propagandă, conturi false de Facebook, Odnoklassniki și alte rețele sociale, dar și prin știri false transmise de posturile de radio sau TV.

În ceea ce privește comentariile sau postările făcute de lucrătorii din cadrul instituțiilor publice, precizăm că din bugetul de stat sunt plătiți peste 200 de mii de angajați, iar Guvernul Republicii Moldova nu verifică activitatea pe conturile private de pe rețelele sociale ale angajaților săi. Mai mult, aceștia au diverse opțiuni politice, opinii, iar statul este obligat să păstreze granița dintre lupta cu fenomenul FakeNews și garantarea libertății de exprimare a cetățenilor.

De aceea, în scopul combaterii fenomenului de FakeNews vom solicita informații suplimentare de la compania Facebook”, se menționează în răspunsul Guvernului.

(foto) Facebook a eliminat 200 de conturi care răspândeau informații false în Moldova. Compania bănuiește angajații guvernului

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente