(foto) Facebook a eliminat 200 de conturi care răspândeau informații false în Moldova. Compania bănuiește angajații guvernului

moldova-sample-content_3

Facebook a anunțat că a eliminat 168 de conturi, 28 de pagini și alte opt pagini de Instagram care răspândeau diverse tipuri de informații false și făceau propagandă în Republica Moldova. Printre exemplele date de Facebook se numără intoxicări legate de scandalul piloților basarabeni aflați la Moscova.

Anunțul vine cu zece zile înainte de alegerile parlamentare. „Deși cei responsabili de aceste activități au încercat să-și ascundă identitatea, evaluarea făcută manual de noi arată că o parte din activități pot fi legate de angajați ai guvernului din Moldova”, spune Facebook.

Facebook spune că 54.000 de conturi urmăreau cel puțin una dintre paginile de pe Facebook și 1.300 urmăreau postărilor conturilor de Instagram eliminate acum. Cei care au răspândit informațiile au cheltuit 20.000 de dolari pe publicitate, în lei românești, euro și dolari, scrie HotNews.ro.

Activitatea conturilor s-a petrecut în Moldova, unele dintre ele erau false, însă altele erau autentice, pentru ca oamenii să devină confuzi în legătură cu sursa informației

„Dat fiind faptul că alegerile din Moldova au loc în curând, am vrut ca oamenii să știe ce am făcut și să știe cum stăm în prezent”, spune Facebook, pe blogul companiei.

Facebook spune că a eliminat conturile și paginile din cauza unui „comportament neautentic coordonat”, iar țintele erau cetățenii din Republica Moldova.

newsroom.fb.com
newsroom.fb.com
newsroom.fb.com
newsroom.fb.com
newsroom.fb.com
newsroom.fb.com
newsroom.fb.com
newsroom.fb.com
Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente