„Ori plătește 600 de lei, ori copilul poate să-ți stea acasă”. De la părinți continuă să se ceară bani în grădinițe

Comercializarea-mărţişoarelor-696×522
Foto: puiutulpufos.ro

În unele grădinițe, președintele asociațiilor părintești își continuă „obligația” de a cere bani pentru reparația instituției, produsele igienice sau salariu pentru angajați.

Primarul general interimar, Ruslan Codreanu, a menționat că în ultima săptămână a primit peste o sută de mesaje de la părinți și a prezentat dovezi cum directorii de instituții solicită bani.

În cadrul ședinței, primarul a vorbit despre cazul unui director de grădiniță, care i-a pus ultimatum unui părinte că dacă nu achită 600 de lei pentru matineu, copilul poate să stea acasă.

Am primit screenshot-uri de pe viber, foițe. Aseară mi-a scris o femeie, mamă a trei copii, soțul este invalid, copilul cel mai mic este și el cu grad de invaliditate, nu au putut copiii să se bucure de matineul de Anul-Nou, pentru că mama nu a avut de unde să achite 600 de lei. Și în grădiniță i s-a zis: „Sau plătește 600 de lei sau stați acasă”. Eu când ridic problema de corupție din grădinițe nu e pentru că nu am cu ce mă ocupa. Iar ființa umană când își bate joc în așa hal de un părinte, unde sunt doi invalizi în familie, dați voi calificative. Nivelul taxelor informale în instituțiile de învățământ depășește bugetul nostru municipal pentru învățământ”, a declarat Codreanu în cadrul ședinței operative a serviciilor municipale, citat de alocapitala.md.

În acest sens, edilul a solicitat șefei Direcției Generale Educație, Tineret și Sport Chișinău, Rodica Guțu, ca la fiecare instituție de învățământ să fie plasat pe panourile informative detalii despre sumele alocate din bugetul de stat.

Acest lucru să fie făcut timp de o săptămână. Aleatoriu voi merge în grădinițe să verific. Să nu mai speculăm că statul nu oferă nimic”, a spus Codreanu.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente