Igor Dodon nu se poate întoarce în Moldova. Ceața a blocat președintele la Moscova

Igor-Dodon-1

Condițiile meteorologice afectează nu doar călătorii care vor să zboare sau să ajungă pe Aeroportul Internațional Chișinău, dar și președintele țării, plecat la Moscova într-o vizită oficială. Prin urmare, Igor Dodon trebuia să ajungă astăzi la Capitală, dar din cauza ceții, acesta a rămas în Rusia. 

Potrivit informaţiilor, Igor Dodon planificase să desfăşoare o conferinţă de presă la aeroportul din Chişinău vineri, la ora 12.00, pentru a prezenta rezultatele vizitei sale de trei zile la Moscova. Însă conferinţa de presă a fost anulată, căci aeroportul Chişinău nu primeşte avioane din cauza ceţii dense.

Surse din cadrul serviciului de presă al aeroportului au confirmat pentru INFOTAG că, din cauza ceţii, avioanele deja a treia zi nu pot ateriza la aeroportul Chişinău. Astfel, joi, la Chişinău a aterizat doar un avion venit de la Milano. Vineri dimineaţa, în capitala Moldovei au fost aduşi pasagerii de la Moscova, Tel-Aviv şi Barcelona. Cursele din aceste oraşe spre Chişinău au fost redirecţionate în ajun spre Bucureşti, Kiev şi, respectiv, Cluj-Napoca.

„Totodată, vineri, la Chişinău a aterizat un avion venit din Bucureşti, care a plecat deja înapoi. De asemenea, a decolat o aeronavă a companiei moldoveneşti „Fly One” spre Moscova. La aeroportul Chişinău, joi şi în noaptea spre vineri au fost anulate circa 30 de curse. La momentul actual, decolarea şi aterizarea aeronavelor are loc în funcţie de condiţiile meteorologice”, susţin sursele.

Joi, avioanele companiei „Air Moldova” care au zburat de la Moscova au fost redirecționate spre București și Odessa. Miercuri, aeronava companiei „Aeroflot” de pe cursa Moscova-Chişinău a aterizat la Budapesta. Pasagerii sunt aduşi la Chișinău din Odesa, Iași și București cu autobuzul, restul pasagerilor se află la aeroporturi în așteptarea unei vremi mai bune.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente