Un investitor european a primit permisiunea pentru achiziționarea pachetului de acțiuni în mărime de 63,89 la sută din acțiunile BC „Moldindconbank” S.A.

c3b8e75394a0c45ba1f2f374a1f2f9d8

Comitetul executiv al Băncii Naționale a Moldovei a aprobat hotărârea privind permisiunea prealabilă pentru achiziționarea de către compania bulgară „DOVERIE UNITED-HOLDING AD” a pachetului de acțiuni în mărime de 63,89 la sută din acțiunile BC „Moldindconbank” S.A.

Investitorul a venit cu o nouă ofertă după ce, pe 18 ianuarie 2019, BNM a majorat cu încă trei luni termenul de vânzare a acțiunilor date, ultimul termen permis de lege. „Astfel, vânzarea acțiunilor ca pachet unic, în mărime de 63,89 la sută din capitalul social al băncii, va avea loc în beneficiul băncii și clienților acesteia”, se arată în comunicat.

Preluarea de către investitor a pachetului unic de acțiuni va crea condiții pentru o ieșire ordonată a băncii din regimul de intervenție timpurie. „Moldindconbank” activează în continuare în regim normal, oferind toate serviciile, inclusiv cele legate de operațiunile cu depozitele, de creditare și decontări.

„DOVERIE UNITED-HOLDING AD” își propune să vină la BC „Moldindconbank” S.A. cu o echipă de manageri care au o experiență internațională bogată în domeniul bancar. În acest sens, BNM consideră intenția potențialului investitor drept „o oportunitate notabilă de a dezvolta pe termen lung a „Moldindconbank” și de a spori competitivitatea și calitatea serviciilor oferite clienților săi”.

„Investitorul și-a exprimat dorința de a intra pe piața bancară din țara noastră după o amplă studiere a evoluției pieței și a contextului economic din țară. În luna septembrie 2017, compania a mai obținut o permisiune prealabilă a BNM pentru achiziționarea unui pachet de acțiuni la o altă bancă licențiată din Republica Moldova. Din motive obiective, acea tranzacție nu a avut loc”, scrie în comunicatul BNM.

Banca centrală subliniază că „DOVERIE UNITED-HOLDING AD” este una dintre cele mai importante companii din Bulgaria. Aceasta a fost înființată în anul 1996 ca un fond de privatizare cu un portofoliu de participații în peste 20 de întreprinderi din diverse domenii economice, care activează în mai multe țări din regiune.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente