(foto) Înotătorul moldovean, Ion Lazarenco, va fi propus de Guvern la Premiul Nobel pentru Pace

dsc_0944

Ion Lazarenco, primul om de pe glob care a reușit să traverseze înot cele șapte strâmtori, din prima încercare, va fi propus de Guvern la Premiul Nobel pentru Pace. O decizie în acest sens a fost anunțată de prim-ministru, Pavel Filip, în cadrul întâlnirii cu sportivul moldovean.

În cadrul întâlnirii Ion Lazarenco a primit în dar tricolorul și a fost decorat cu Diploma de Onoare a Guvernului, la fel acesta a fost înaintat pentru a fi decorat cu Ordinul Republicii.

dsc_0851

Deși este stabilit de mai mulți ani în Irlanda, Ion Lazarenco întotdeauna a arborat drapelul Republicii Moldova, fiind un ambasador al țării noastre peste hotare. Conform unui sondaj realizat în Irlanda, peste 350 mii de oameni au aflat despre Republica Moldova, urmare a performanțelor sportivului.

dsc_0890

Sportivul a povestit despre experiența sa și momentele inedite în timpul traversării strâmtorilor – acesta a înotat în condiții extreme lângă rechini, în ape cu temperaturi foarte joase și curenți puternici.

Ion Lazarenco a fost declarat trei ani consecutiv „Cel mai bun înotător al Irlandei”, devenind și prima persoană de pe glob care a traversat din prima încercare cele șapte strâmtori. În anul 2018, sportivul a fost desemnat „Omul Anului” de către Asociația Mondială de Înot în Ape Libere.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente