Promisiuni electorale, deghizate în proiecte de legi. Plahotniuc promite pensionarilor 600 de lei de Paști

plahotniuc

Majorări cu tentă electorală, propusă de către partidul de guvernare. Potrivit unui anunț a liderul PDM, Vlad Plahotniuc, guvernul urmează să facă mai multe măriri și compensații. Totuși, proiectele vor fi votate în prima lectură, însă pentru a fi adoptate, acestea trebuiesc să fie votate în a doua lectură de noul Parlament.

„Am decis să oferim din nou un ajutor de 600 de lei, de această dată de sărbătorile de paști pentru pensionari și alte categorii sociale cu venituri de până la 2000 de lei”, a anunțat Plahotniuc în cadrul brieffing-ului.

Plahotniuc a mai anunțat că partidul său va cere dublarea compensațiilor pentru căldură de la 350 la 700 de lei, creșterea indemnizației la naștere până la 10 mii de lei, dar și câte 200 de lei pentru fiecare copil, până la 18 ani. Inițiativele ar urma să fie votate la una din următoarele ședințe ale Parlamentului, a cărui mandat a expirat pe 30 noiembrie 2018.

Potrivit legii, actualul legislativ nu mai poate vota legi decât în prima lectură. Un proiect în prima lectură este doar un document de modificare a legii în lucru în cadrul Parlamentului.

Democrații exact asta și intenționează să facă, promițând că vor vota majorările în a doua lectură după alegeri, de următorul legislativ, în care, aceștia spun că vor propune adoptarea la prima ședință.

 

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente