(foto) A fost lansată o platformă care arată starea drumurilor publice din Moldova. Unde o poți vizualiza

sdsdsdsdsdsdsdsdsdsdsd

Ministerul Economiei și Infrastructurii a prezentat, astăzi, Platforma sistemului informațional privind starea drumurilor publice din Republica Moldova. Potrivit ministrului Chiril Gaburici, aplicația vine să ușureze viața fiecărui cetățean.

„Datorită acestei aplicații, fiecare dintre noi, înainte să pornească la drum, poate verifica dacă traseul pe care urmează să se deplaseze este practicabil și sigur. Putem preveni multe potențiale probleme dacă cetățenii vor semnala imediat situațiile de risc”, a declarat ministrul.

În prezent, aplicația poate fi accesată pe Telegram, contul – ASD Trafic. În scurt timp, aplicația va fi extinsă și pe alte platforme. Harta interactivă va fi accesibilă pe site-ul Administrației de Stat a Drumurilor, la categoria – Starea actuală a drumurilor, dar și pe site-ul Ministerului Economiei și Infrastructurii.

df

ds

dsds

 

fdd

 

„De asemenea, avem o Linie Verde specială dedicată informării cetățenilor, în special a celor care nu au acces la Internet și nu pot vedea online starea drumurilor. La acest Call Center putem suna înainte să plecăm la drum – spunem traseul și ni se oferă informații privind starea drumurilor până la destinație. Numărul este 022 22 55 30. Platforma lansată astăzi va fi de folos și drumarilor care vor cunoaște exact unde este nevoie de intervenit”, a declarat Chiril Gaburici.

În același timp, pe Platforma sistemului informațional privind starea drumurilor publice din țară se vor putea vizualiza și informații privind starea vremii, condițiile de circulație pentru mașini de tonaj mic sau camioane și va fi integrat sistemul camerelor video amplasate pe tot teritoriul Republicii Moldova.

sdsds

dssdsd

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente