Andrian Candu despre integritatea lui Ilan Șor: „Orice persoană are dreptul să candideze”

Andrian-Candu-1000×500

Președintele Parlamentului, Andrian Candu spune că orice persoană are dreptul să candideze asta după ce în luna octombrie spunea că au fost introduse aceste certificate de integritate pentru „ca indivizi ca Ilan Șor să nu ajungă să fie participanți în procesul electoral”.

„Orice persoană are dreptul să candideze, dacă legea sau instanța de judecată nu îi interzice. Din câte înțeleg eu nu există nici o decizie a ultimei instanțe, definitivă și irevocabilă care să interzică unuia sau altuia să candideze. Altfel, ar fi un abuz, și atunci am putea considera că aceste libere nu sunt libere”, a spus Andrian Candu în cadrul conferinței.

Anterior, Andrian Candu spunea în cadrul unei emisiuni de la PRIME că Certificatele de  Integritate au fost introduse pentru „ca indivizi ca Ilan Șor să nu ajungă să fie participanți în procesul electoral”.

Ulterior, într-o altă emisiune, de la postul public, Candu adăuga că „Dacă chiar, să zicem, deşi poate nu cred, că o persoană condamnată, cum e şi Ilan Şor, devine deputat, asta nu îl salvează. Procurorii au venit, l-au ridicat frumuşel din sala plenului şi l-au dus”.

 

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente