(video) Un teatru din România a ajuns în Cartea Recordurilor Guinness. Ce record a reușit să înregistreze

vlaicu-voda-1
Foto: wowbiz.ro

Teatrul Excelsior din Bucureşti a primit certificatul din partea Guinness World Records pentru cea mai mare gradenă rotativă din lume, construită special pentru spectacolul „Vlaicu Vodă”.

Instituţia teatrală bucureşteană a organizat întâlnirea de la Sala „Ion Lucian” pentru a semnala premiera naţională constituită din includerea în Cartea Recordurilor, scrie mediafax.ro.

Actori şi tehnicieni din echipa spectacolului „Vlaicu Vodă” au venit în faţa publicului pentru a intra în posesia certificatelor emise de Guinness World Records prin care se atestă performanţa stabilită de Teatrul Excelsior.

Satul medieval construit în mărime naturală pentru acest eveniment a evocat, în cele mai mici detalii, fascinanta lume de acum şase veacuri. Nouă case, opt turnuri de apărare, patru ateliere de meşteşugari, un han şi o biserică (interpretare după biserica Sân Nicoară, Curtea de Argeş), sute de costume şi măşti populare, zeci de muzicieni (instrumentişti, cor şi ansamblu arhaic), alături de săteni, străjeri, călăreţi, meşteşugari (olari, pielari, pictori, sculptori în lemn şi ţesătoare) au reconstituit atmosfera lumii româneşti medievale, precizează organizatorii.

Teatrul Excelsior este primul teatru din România care a obţinut un titlu în Cartea Recordurilor.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente