(video) „Intrați în apă doar dacă sunteți pregătiți fizic”. IGSU recomandă oamenilor să fie prudenți de Bobotează

fdf

Astăzi, 19 ianuarie, creștinii ortodocși sărbătoresc Boboteaza. În acest context, Inspectoratul General pentru Situații de Urgență asigură securitatea cetățenilor care după sfințirea apelor au hotărât să se scufunde respectând tradiția. Oamenii sunt îndemnați să fie foarte prudenți și să intre sub apă, doar dacă au o condiție fizică pregătită.

Potrivit IGSU, scăldatul de Bobotează se va face doar în locurile special amenajate cu această ocazie. Intrarea în apa rece se va face în grupuri mici, pentru a evita deteriorarea gheții, dar și a cazurilor de prăbușire.

Conform datelor, Serviciului Hidrometeorologic de Stat codul galben de gheață instabilă a fost prelungit până la data de 25 ianuarie. IGSU atenționează că în perioada aceasta ieșirea pe gheața fragilă prezintă un pericol. În situații de urgență cetățenii sunt rugați să apeleze Serviciul 112.

Mai mult, este strict interzis accesul minorilor fără supravegherea părinților. Pe parcursul zilei mai multe echipaje de salvatori și paramedici SMURD vor monitoriza situația în preajma bazinelor acvatice pentru ca cei care au intrat în apă să fie protejați, iar în situații de risc să le poată acorda ajutor calificat.

Salvatorii s-au deplasat pe malurile mai multor bazine acvatice din raioanele Strășeni, Dubăsari, Căușeni, Bălți, Soroca, Florești, Cahul, dar și UTA Gagauzia.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente