Lista completă a orașelor unde vor fi deschise secții peste hotare, pentru alegerile Parlamentare din 2019

votare_alegeri
Foto: Radio Cluj

Autoritățile vor deschide 125 de secții de votare peste hotarele țării. O decizie în acest sens a fost luată în aceast dimineță de către Executiv. În acest scrutin se vor deschide cu 25 de secții mai mult decât la alegerile prezidențiale din 2016. În diaspora urmează să fie constituite astfel 3 circumscripții, una la est de Moldova, una la vest de Moldova și una pentru Statele Unite și Canada.

În Circumscripția la vest de Moldova (50) vor fi deschise peste 84 de secții de vot. Circumscripția va cuprinde majoritatea statelor din Uniunea Europeană. Astfel, dacă ar fi să înmulțim numărul maxim de buletine (5000) la numărul de secții ar ieși un număr maxim de alegători de 420 de mii.

Duelurile din circumscripții. Cine și cu cine luptă pentru mandatele de deputat

Circumscripția la est de Moldova (49) , ce cuprinde Federația Rusă, Turcia și Israel va avea aproape 27 de secții de vot, asta însemnând un număr maxim de 120 de mii de alegători care ar putea participa la vot în această circumscripție.

Circumscripția pentru Statele Unite și Canada va avea 14 secții de vot, iar în această circumscripție vor putea participa 70 de mii de cetățeni, dacă ar fi să înmulțim numărul de 5000 de alegători care pot vota la numărul de secții.

Parlamentare 2019: Cele mai interesante și mai tari (potențiale) dueluri din circumscripții

Lista orașelor unde vor fi deschise secții de vot:

 

 

unu

doi

trei

patru

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente