(video) „Simt că am câştigat tot ce se poate cuceri”. Petr Cech și-a anunțat retragerea din fotbalul profesionist

image
Foto: The Irish Times

Portarul echipei Arsenal, Petr Cech, și-a anunțat retragerea din fotbalul profesionist. Fostul jucător al echipei Chelsea a decis să își încheie cariera la sfârșitul acestui sezon la vârsta de 37 de ani.

Goalkeeperul ceh a ajuns rezerva lui Bernd Leno la Arsenal şi şi-a anunţat decizia pe contul său de twitter, transmite digisport.ro.

„Este al 20-lea meu sezon ca profesionist. Sunt 20 de ani de când am semnat primul contract de profesionist, deci cred că e momentul potrivit să anunţ că mă voi retrage la finalul acestui sezon. Am jucat 15 ani în Premier League, am câştigat fiecare trofeu posibil, aşa că simt că am câştigat tot ce se poate cuceri. Voi continua să muncesc la Arsenal şi sper să-mi mai adaug un trofeu în acest sezon, apoi voi vedea ce îmi rezervă viaţa în afara terenului”, a fost mesajul de adio al lui Petr Cech.

Petr Cech se află din 2004 în Premier League. A fost cumpărat de Chelsea de la Rennes pentru 13 milioane de euro şi a câştigat 15 trofee în 11 ani pe Stamford Bridge: patru titluri, patru Cupe ale Angliei, Liga Campionilor, Europa League, trei Cupe ale Ligii şi două Supercupe ale Angliei.

În 2015, Cech a fost cumpărat de Arsenal pentru 15 milioane de euro şi a mai cucerit trei trofee cu „tunarii”: Cupa şi două Supercupe ale Angliei.

Campion european de tineret cu Cehia în 2002, Petr Cech a fost desemnat de trei ori cel mai bun portar european al anului, o dată cel mai bun jucător al sezonului la Chelsea, iar de patru ori a câştigat „Mănuşa de Aur” din Premier League, acordată portarului cu cele mai puţine goluri primite.

Petr Cech are 124 de meciuri pentru naţionala Cehiei. Junior al Viktoriei Plzen, Cech a mai jucat la Chmel Blsany şi Sparta Praga înainte de a fi transferat de Rennes, în 2002, pentru cinci milioane de euro.

A suferit o accidentare în 2006, într-un meci din Premier League împotriva lui Reading FC, în care a fost lovit grav la cap. A revenit pe teren după doar trei luni. După această accidentare fotbalistul a purtat la fiecare meci o cască de protecție.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente