Bașcana Găgăuziei cere explicații de la MAI în privința polițistului care a refuzat să vorbească în rusă cu un șofer

irina

Bașcana Găgăuziei, Irina Vlah, s-a arătat indignată de faptul că un inspector de patrulare a refuzat să vorbească în limba rusă cu un șofer din UTA Găgăzuia. Totodată, aceasta cere explicații de la Ministerul Afacerilor Interne.

Vlah se întreabă dacă „acest polițist este familiarizat cu Codul infracțiunilor, cu legea „Cu privire la statutul juridic special al UTA Găgăuzia (Gagauz Yeri)”, „Cu privire la drepturile persoanelor aparținând minorităților naționale și statutul juridic al organizațiilor lor” și cu alte acte legislative care prescriu că un reprezentant al autorităților trebuie să ofere acces la informații nu numai în limba de stat? Și ce fel de instrucțiuni interne aveți la Inspectoratul Național de Poliție? Aștept reacția șefului Ministerului Afacerilor Interne în incidentul care a avut loc”, a postat aceasta pe o rețea do socializare.

Reamintim că, un ofițer de poliție a refuzat să vorbească în limba rusă cu un cetățean din UTA Găgăuzia. Acesta a menționat că deși cunoaște rusa, nu este obligat să vorbească în această limbă, continuând să explice șoferului ce încălcare a făcut în limba română.

Citește și:

(video) Chirtoacă a pregătit un cadou pentru polițistul care a refuzat să vorbească în limba rusă cu un șofer

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente