Drumul de ocolire a orașului Vulcănești și o parte a centurii orașului Chișinău vor fi reabilitate cu suportul Republicii Belarus

banca-mondiala-va-finanta-reabilitarea-a-peste-300-de-km-de-drumuri-locale-13865-990×557

Ministerul Economiei și Infrastructurii a semnat astăzi un Memorandum de înțelegere cu Societatea pe acțiuni deschisă „Compania de administrare a holdingului „Belavtodor”. Memorandumul de înțelegere este prima etapă în stabilirea relațiilor contractuale între părți pentru reabilitarea unor secțiuni de drumuri naționale.

Porțiunile de drumuri care urmează a fi restabilite sunt următoarele:

#M1: „frontiera României – Leușeni – Chișinău – Dubăsari” – (km 94 – km 103). Această secțiune este un drum existent (parte din șoseaua de ocolire a municipiului Chișinău) cu două benzi; în conformitate cu proiectul, se intenționează extinderea la patru benzi și construirea a trei noi intersecții la diferite niveluri.

#M3: ocolirea Vulcănești. Proiectul prevede construcția unui drum nou pentru asigurarea unui trafic fără obstacole în direcția Chișinău-Giurgiulești și este ultima secțiune în această direcție.

#Elaborarea justificării tehnice și economice și a proiectului tehnic de reabilitare a secțiunii drumului M1 de la Chișinău la Leușeni. Această secțiune a drumului face parte din Rețeaua transeuropeană de transport și este una dintre principalele rute occidentale care leagă Republica Moldova de Uniunea Europeană.

Finanțarea programului este asigurată printr-un împrumut al Băncii de Dezvoltare a Republicii Belarus. Costul contractelor, suma și termenii împrumutului vor fi determinate ca urmare a negocierilor tehnice și financiare.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente