Atacantul japonez, Kazuyoshi Miura, este cel mai vârstnic fotbalist profesionist din lume aflat încă în activitate. Veteranul şi-a prelungit cu încă un sezon contractul cu Yokohama FC, cu mai puţin de o lună înainte de a împlini 52 de ani.

Kazuyoshi Miura e va împlini 52 de ani pe 26 februarie. Noul sezon va fi al 34-lea fotbalist profesionist pentru nipon, care a bătut în 2017 recordul lui Stanley Matthews, al celui mai bătrân jucător care a marcat într-o competiţie profesionistă, scrie digisport.ro.

Kazuyoshi Miura este singurul fotbalist activ care juca în 1993, când s-a fondat liga japoneză, J League. Acesta a ajuns la Yokohama la 38 de ani. Fostul „internaţional” japonez se află la Yokohama din 2005, când avea 38 de ani, şi s-a retras din naţionala ţării sale în urmă cu 19 ani. Are 89 de meciuri şi 55 de goluri pentru Japonia.

Miura şi-a început cariera la Santos, în 1986, şi a mai evoluat de-a lungul carierei la Palmeiras, Coritiba (ambele din Brazilia), Genoa, Dinamo Zagreb, precum şi în Australia, la Sydney FC, pentru o scurtă perioadă.

În Japonia, niponul s-a remarcat în tricoul lui Verdy Kawasaki, pentru care a înscris 100 de goluri în opt sezoane. A mai jucat însă şi pentru Kyoto Purple Sanga şi Vissel Kobe înainte de a ajunge la Yokohama.

Kazuyoshi Miura a fost numit cel mai bun fotbalist al Asiei în 1993. A fost lăsat în afara lotului Japoniei pentru Cupa Mondială din 1998 deşi înscrisese 14 goluri în preliminarii. În ultimul sezon, 2018, Kazuyoshi Miura a jucat 56 de minute, în nouă meciuri, pentru Yokohama, pentru care nu a marcat vreun gol.