(foto) Veceul de la Vama Leușeni a fost reconstruit cu aproape 2 milioane de lei. Cum arată noul bloc sanitar

wcleusian194

Două blocuri sanitare noi, la intrarea și ieșirea din Moldova, au fost date în exploatare la Postul vamal Leușeni. „Rușinea” care marca cel mai aglomerat punct de trecere a frontierei moldo-române va rămâne o amintire urâtă.

Noile blocuri sanitare au fost construite timp de câteva luni de la zero și au costat Serviciului Vamal peste 1,76 de milioane de lei, informează Ziarul Național.

Pe sensul de ieșire din Republica Moldova, noul veceu este situat vizavi de cel vechi, lângă fosta cafenea din Vama Leușeni. Celălalt, de la intrarea în Moldova, se află lângă unul dintre magazinele „duty free”.

Gresia, lavoarele și vasele de toaletă sunt noi, fiind amenajat și un compartiment special pentru persoanele cu necesități speciale și rampe de acces. De asemenea, acestea sunt dotate cu calorifere și boilere, deservirea fiind gratuită.

Șefa Serviciului de presă de la Serviciul Vamal, Cristina Rău, a spus că proiectul privind construcția și reabilitarea blocurilor sanitare la posturile vamale la frontiera Republicii Moldova prevede modernizarea a 23 de astfel de obiective în total. Până acum au fost date în exploatare șase blocuri sanitare, inclusiv la Lipcani, Cahul, Costești, restul urmând a fi reabilitate la frontiera moldo-ucraineană.

Costul total al acestui proiect, lansat în anul trecut, este de 5,9 milioane de lei.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente