Informat, deci protejat! Ce au învățat elevii din orașul Șoldănești la trainingul de educație media

xcbnvbnvc

Mai mulți tineri din cadrul Liceului Teoretic „Alexei Mateevici” din orașul Șoldănești și-au dezvoltat gândirea critică și au învățat cum să consume corect informația din presă, în cadrul unui training de educație media.

Pe parcursul a două zile, elevii au învățat cum să depisteze știrile false, care este structura unei știri corecte, precum și care sunt indiciile că o fotografie a fost trucată.

IMG_1734-1024x768

„Pentru mine a fost foarte utilă informația despre cum să fac diferența dintre o știre falsă și una adevărată, cum jurnalistul poate influența opinia publicului. De asemenea, am înțeles că trebuie să fim foarte atenți la fotografiile și informațiile pe care le publicăm pe Internet”, a menționat un participant la training.

„La acest training am aflat multe informații utile care vor contribui la dezvoltarea personalității mele. Totodată, realizarea materialelor în cadrul trainingului ne va ajuta să ne dezvoltăm capacitățile”, a spus Eugenia Andronic, elevă în clasa a XI-a.

IMG_1728-1024x768

Trainingul de educație media a fost organizat de către Centrul Media pentru Tineri (CMT). În 2018, CMT a realizat peste 30 de traininguri de educație media în diverse instituții din țară. Scopul acestor activități este de a ajuta tinerii să-și dezvolte gândirea critică și de a încuraja tinerii să devină cetățeni activi.

Autori: Daniel Banari, Luminița Zănoagă, Renado Strungaru, elevi ai Liceului Teoretic alexei Mateevici”, orașul Șoldănești.

Acest material a fost realizat în cadrul Proiectului „Încurajarea tinerilor să devină cetățeni activi”, implementat de IREX Europe și AO „Centrul Media pentru Tineri”, cu susținerea financiară a Uniunii Europene. Opiniile exprimate în acest material nu reflectă neapărat punctul de vedere al Uniunii Europene.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente