Îți place să călătorești? Vezi câteva recomandări cum ai putea achiziționa bilete la avion cu până la 50% mai ieftine

a

Conform studiului anual de zboruri, poţi economisi până la 56% din preţul biletului rezervând cu 69 de zile înainte de plecare către destinaţii europene şi aproape 38% dacă îţi rezervă zborul către destinaţii mondiale cu 139 de zile în avans.

Cel de-al cincilea Studiu Anual de Zboruri iniţiat de echipa din spatele motorului de căutare pentru călătorii momondo dezvăluie care sunt cele mai bune momente în care poţi căuta şi rezerva bilete de avion către destinaţiile preferate, precum şi momentul din zi favorabil pentru zbor. În felul acesta, ştii dacă merită să te trezeşti foarte devreme pentru a te urca în avion, precum şi care sunt cele mai ieftine, respectiv cele mai scumpe zile ale săptămânii pentru a zbura.

Indiferent dacă este vorba despre destinaţii din Europa sau din lumea întreagă, pentru a face economii, rezervă zborurile cu trei luni înainte.

În cazul zborurilor din România către destinaţii din Europa, nu ar trebui să aştepţi până în ultimul moment, având în vedere că poţi plăti cel mai mic preţ cu aproximativ două luni înainte de data plecării. Astfel, poţi face, în medie, economii de până la 56% atunci când rezervarea este făcută cu 69 de zile înaintea călătoriei. În acest moment, preţul mediu al biletului de avion este de 88 de euro. La polul opus, rezervările făcute în ziua plecării ajung la un cost aproximativ de 200 de euro.

Dacă îţi plănuieşti vacanţe în afara Europei, rezervările ar trebui făcute cu încă şi mai mult timp în avans. Cel mai ieftin preţ mediu s-a dovedit a fi cel plătit cu 139 de zile înaintea călătoriei: 416 euro, cu 38% mai ieftin decât cel plătit cu o zi înainte de plecare (666 de euro).

Cea mai ieftină zi pentru a călători: duminica, atât pentru călătoriile în Europa, cât şi pentru cele în afara continentului

Rezervarea făcută în avans nu este singura metodă pentru a economisi bani atunci când achiziţionezi bilete de avion. Poţi economisi încă şi mai mult dacă ţii cont de cea mai ieftină zi a săptămânii. În cazul zborurilor din România către destinaţii europene, duminica este cea mai ieftină zi de plecare, cu un cost cu 9% mai mic la zboruri decât cele de sâmbătă (cea mai scumpă zi a săptămânii).

Pentru vacanţe în destinaţii mai îndepărtate, poţi economisi până la 9% călătorind duminica (504 euro), în locul zilei de vineri. În cazul acesteia din urmă, costul mediu pentru un  bilet de avion în afara Europei este de 576 de euro.

Nu este nevoie să te trezeşti devreme sau să rezervi zborurile cele mai târzii – momentele din timpul zilei s-au dovedit a fi cele mai ieftine

Dacă urmăreşti să faci economii la biletele de avion ar trebui, de asemenea, să iei în considerare momentul zilei. Vestea bună este că nu este nevoie să te trezeşti înainte de răsăritul soarelui pentru a avea parte de cele mai bune oferte la zboruri. Călătorind în destinaţii europene la orele după-amiezii (2 pm – 6 pm) poate determina economii de până la 19%, comparativ cu zborurile de la prânz  (12 pm – 2 pm), care au un cost mediu de 138 de euro. În cazul destinaţiilor din afara continentului, zborurile de seară (6 pm – 4 am), cu un cost mediu de 505 euro, sunt cele mai ieftine, determinând economii de până la 12% decât zborurile la prânz, care costă aproximativ 575 de euro.

Cel mai bun moment pentru a călători variază în funcţie de destinaţie.

Patru recomandări pentru rezervarea zborurilor către destinaţii europene:
● Rezervă zborul cu 69 de zile înainte pentru a găsi cele mai ieftine bilete în Europa – poţi face economii de până la 56%.
● În general, biletele către destinaţii europene au cel mai ridicat preţ atunci când le cumperi în ziua plecării.
● Duminica este, de obicei, cea mai ieftină zi pentru a zbura în Europa, iar sâmbăta, cea mai scumpă.
● În cazul călătoriilor în Europa, zborurile cu plecare după-amiaza au cele mai mici tarife, în vreme ce zborurile la prânz sunt cele mai costisitoare.

Patru recomandări pentru rezervarea zborurilor către destinaţii mondiale:
● Rezervă zborul cu 139 de zile înainte pentru a profita de cele mai ieftine bilete de avion în destinaţii mondiale – poţi face economii de până la 38%.
● În general, biletele către destinaţii mondiale sunt cele mai scumpe atunci când le cumperi cu o zi înainte.
● Duminica este, de obicei, cea mai ieftină zi a săptămânii pentru a zbura în destinaţii din afara Europei, iar vinerea, cea mai scumpă.
● În cazul călătoriilor dincolo de graniţele continentului european, zborurile cu plecare seara au cele mai mici tarife, în vreme ce zborurile la prânz sunt cele mai costisitoare, scrie one.ro

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente