Ed Sheeran va fi judecat pentru plagierea piesei lui Marvin Gaye „Let's Get It On", cererea cântăreţului britanic de anulare a acestui proces fiind respinsă, potrivit bbc.com.

Ed Sheeran este acuzat că a plagiat piesa lui Marvin Gaye „Let’s Get It On” (1973) când a compus hitul său „Thinking Out Loud” (2014), potrivit mediafax.ro.

Procesul a fost intentat la o instanţă din New York, iar, potrivit documentelor, Sheeran a copiat aspecte legate de melodie, ritm, armonii, tobe, bass, tempo etc.

Aceasta este pentru a doua oară când Ed Sheeran este dat în judecată pentru plagierea piesei lui Gaye, iar artistul britanic a negat deja acuzaţiile.

Potrivit deciziei luate miercuri de judecătorul american Louis Stanton, care se ocupă de acest caz, un juriu va hotărî dacă Sheeran, Sony/ATV Music Publishing şi Atlantic Records vor plăti despăgubiri moştenitorilor producătorului muzical Ed Townsend, care a compus piesa „Let’s Get It On” împreună cu Marvin Gaye.

Stanton se ocupă de ambele procese în care Sheeran este acuzat de plagierea piesei lui Gaye.

În cel de-al doilea proces, intentat în iunie 2018, compania Structured Asset Sales, care administrează o treime din moştenirea lui Townsend – decedat în 2003 -, îi cere lui Sheeran despăgubiri de 100 de milioane de dolari.

„Thinking Out Loud” a fost recompensat cu două premii Grammy, pentru cântecul anului şi cea mai bună interpretare pop solo.