Peste 52 de mii de tineri vor vota pentru prima dată. Aceștia vor primi la domiciliu o scrisoare în acest sens

votare_alegeri
Foto: Radio Cluj

Peste 52 de mii de tineri care au împlinit sau vor împlini în ziua alegerilor parlamentare din 24 februarie 2019 vârsta de 18 ani vor vota pentru prima dată. Aceștia vor primi la domiciliu o scrisoare în acest sens din partea Comisiei Electorale Centrale.

În scrisoarea expediată de Comisia Electorală Centrală se menționează despre importanța votului. Vezi mai jos care este mesajul primit de tinerii care vor vota pentru prima dată, transmite ipn.md.

„Pe 24 februarie 2019, vor avea loc alegeri parlamentare. Mergi la vot! Primul tău vot reprezintă începutul drumului tău în calitate de cetățean căruia îi pasă de viitorul său, al părinților, al bunicilor, al prietenilor și, de ce nu, al viitorilor tăi copii. Echipa Comisiei Electorale Centrale te încurajează să îți exerciți democratic dreptul la vot. Însă înainte de a face acest pas, nu uita să te informezi despre concurenții electorali și procesele electorale. Dacă vei fi informat, vei fi un cetățean puternic. Fiind un exemplu demn pentru generația ta! Votează! Votul tău contează”, se menționează în mesajul CEC adresat tinerilor.

Activitatea a fost organizată în cadrul Proiectului „Consolidarea democrației prin alegeri incluzive și transparente”, implementat de PNUD Moldova cu suportul financiar al Agenției Statelor Unite pentru Dezvoltare Internațională, Ambasadei Marii Britanii la Chișinău prin intermediul Fondului pentru Buna Guvernare și al Ambasadei Olandei prin Programul Matra.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente