Rezolvă 300 de exerciții ale limbii române și demonstrează că nu comiți greșeli. A apărut un ghid electronic interactiv de exprimare corectă în limba română

corect1
Foto: Economica.net

În 2018, Centenarul Marii Uniri a fost marcat de Asociația Obștească „Logodava” prin realizarea unui proiect intitulat „Ghid electronic interactiv de exprimare corectă în limba română” , sprijinit financiar de Ministerul pentru Românii de Pretutindeni.

Pe internet există diverse aplicații privind învățarea limbii române, însă acestea sunt proiectate pentru învățarea românei ca limbă străină, nu ca limbă maternă. Un ghid electronic interactiv, prin intermediul căruia utilizatorii își vor putea exersa abilitățile de exprimare corectă în limba română, este o primă realizare în domeniu.

„Ghidul electronic interactiv de exprimare corectă” asigură învățarea activă a formelor și construcțiilor corecte în limba română. Beneficiarii proiectului sunt elevii, studenții, profesorii, jurnaliștii, traducătorii, funcționarii etc. interesați de perfecționarea exprimării lor în limba română.

Aplicația conține circa 300 de exerciții, structurate în șase module: ortografie, morfologie, sintaxă, lexic și semantică, punctuație și diverse.

Aplicația o puteți găsi aici. 

logodava

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente