Studenții moldoveni vor putea studia în Qatar. Diplomele și certificatele lor vor fi recunoscute de statul arab

yh

Ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene, Tudor Ulianovschi, a semnat la Doha, cu Ministrul Educației și Învățământului Superior al Statului Qatar Memorandumul de înţelegere privind cooperarea în domeniul educaţiei, învățământului superior şi cercetării ştiinţifice între ambele state.

Acordul stipulează că părțile vor încuraja universităţile, institutele de cercetare şi instituţiile publice şi private din ambele ţări să coopereze în domeniul învățământului superior, cercetării ştiinţifice şi al tehnologiei, prin proiecte de parteneriat, în cadrul programelor internaţionale de cooperare finanţate de agenţii şi organizaţii internaţionale.

De asemenea, vor fi stabilite reguli de recunoaştere academică şi schimb de informaţii cu privire la certificatele şi diplomele eliberate de instituţiile de învățământ, precum şi programele academice specifice din ambele ţări.

În cadrul dialogului, Tudor Ulianovschi și Mohammed Abdul Wahed Al Hammadi au discutat și aspectele cooperării privind utilizarea tehnologiei informației și comunicării (TIC) în educație, precum și posibilitatea realizării unor proiecte investiționale pentru sistemul educațional și de cercetare a Republicii Moldova.

În context, ministrul qatarian al Educației s-a referit la oportunitatea organizării unui eveniment tematic specializat, patronat de WISE Forum (World Inovation Summit for Education), forum în domeniul educației, înființat de Statul Qatar, în cadrul căruia să fie discutate inițiative comune pentru dezvoltarea educației vocaționale, proiecte pentru implementarea modulului educațional e-learning (educație digitală), precum și investiții public-private în domeniul educației, în special universități și școli.

Statul Qatar este o țară bogată în gaze naturale și petrol, iar conform CIA World Factbook este a doua țară din lume ca PIB pe cap de locuitor.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente