(video, doc) Câte mii de euro este obligată să achite Air Moldova lui Ion Andronache, pentru întârzierea zborului cu 8 ore

fdfdfd-1-920×460

Curtea Supremă de Justiție a emis hotărârea finală prin care obligă compania aeriană Air Moldova să-i achite  lui Ion Andronache suma de 2080 euro pentru întârzierea zborului Londra – Chișinău cu 8 ore. 

La 22 decembrie 2017 Ion Andronache a depus cerere de chemare în judecată împotriva ÎS Compania Aeriană ,,Air Moldova” cu privire la încasarea sumei cu titlu de compensaţie în mărime de 400 euro, penalităţii în sumă de 1 680 de euro şi a cheltuielilor de asistenţă juridică în sumă de 3 500 lei.

Ulterior, pe 5 iunie 2018 Judecătoria Chişinău, sediul Ciocana, a admis integral cererea de chemare în judecată, astfel compania Air Moldova a fost obligată să restituie toată suma inclusă în solicitare.

La 8 iunie 2018, ÎS Compania Aeriană ,,Air Moldova” a declarat apel împotriva hotărârii din 5 iunie 2018 a Judecătoriei Chişinău, sediul Ciocana. Prin încheierea din 26 iulie 2018 a Curţii de Apel Chişinău, nu s-a dat curs cererii de apel depuse de ÎS Compania Aeriană ,,Air Moldova”.

Prin urmare, constatând că cererea de apel nu întruneşte condiţiile enunţate, instanţa de apel, corect şi legal a dispus să nu dea curs cererii, acordând apelantului un termen pentru lichidarea neajunsurilor.

În videoul de mai jos Ion Andronache vă povestește experiența prin care a trecut în ultimul an pentru a obține o victorie în acest proces. „Sper să fie de ajutor celor care au suferit în cazuri similare și doresc să lupte pentru drepturile lor”, a conchis vloggerul.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente