(foto) Au alergat în scop caritabil. Cum s-a desfășurat Maratonul de Crăciun 2018

Marathon de craciun

Sute de participanți costumați în eroi din povești au participat la cea de-a șasea ediție a cursei caritabile Maratonul de Crăciun. Organizatorii cursei de alergare au pregătit un traseu de 3 km, pe parcursul căruia participanții au primit cadouri din partea partenerilor.

Cea de-a șasea ediție a cursei caritabile Maratonul de Crăciun a fost organizată în Piața Marii Adunări Național. Fiecare alergător, după înregistrare, a primit un număr de participare, o căciuliță de Crăciun și o pungă „magică” pentru cadouri.

Marathon de craciun

Înainte de start, cu un cuvânt de salut a venit președintele organizației sportive Sporter, Dmitri Voloșin. El a povestit despre un nou proiect caritabil „Unfrozen”, scopul căruia este să o ajute pe Eva Pismeniuc, fetița de 4 ani care suferă de paralizie cerebrală. În cadrul acestui proiect, Dmitri va alerga distanța de maraton în Oymyakon, cel mai rece loc de pe Pământ unde temperatura coboară până la – 71,2°C.

Marathon de craciun2

În acest an, pe teritoriul orășelului sportiv al Maratonului de Crăciun a fost amplasat și un cort cu accesorii, stickere, eco-pungi, iar profitul din vânzările acestora, la fel, va fi donat Evei Pismeniuc.

Așa cum unica condiție de participare a fost costumul de carnaval, organizatorii au desfășurat concursurile celor mai originale costume și cele mai original costumate familii. Câștigătorii au fost aleși de un juriu cu experiență, iar cei mai creativi participanți au primit cadouri.

Marathon de craciun3

Maratonul de Crăciun este o cursă caritabilă și în fiecare an colectează fonduri pentru un copil care are nevoie de asta. În aces an, profitul evenimentului va fi transmis Evei Pismeniuc, care are nevoie de reabilitate permanentă.

Marathon de craciun4
Marathon de craciun5
Marathon de craciunq

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente