Asociația Națională a Restaurantelor și Localurilor de Agrement din Republica Moldova (MĂR) organizează primul concurs naţional în domeniul restauraţiei, din Republica Moldova - Premiul Național în Restaurație „MĂR”. Evenimentul va avea loc la data de 31 ianuarie.

Scopul evenimentului este de a valorifica potențialul sectorului de alimentație publică în concordanță cu tendințele internaționale, promovarea ospitalității și impulsionarea turismul naţional, sporirea competitivității în sectorul restauraţiei, dar şi schimbul de bune practici, în domeniu.

Cei mai buni restauratori ai anului vor fi apreciaţi, pe categorii, de un juriu profesionist, conform indicatorilor de performanţă specificaţi în regulamentul concursului, publicat pe site-ul oficial al competiţiei.

Competiţia se va desfăşura în trei etape:
# perioada de recepţionare a cererilor de participare, conform nominalizărilor;
# evaluarea participanților potrivit criteriilor prestabilite de regulamentul concursului, prin vizite inopinate în restaurant. Echipa de experți va defini 75% din nota finală, iar 25% va fi nota acordată de public, prin online voting.
# gala de decernare a premiilor, care va avea loc pe 31 ianuarie 2019 şi va întruni 600 de persoane, dintre care funcţionari ai Guvernului Republicii Moldova, reprezentanţi ai mediului de afaceri HoReCa și oaspeți internaționali

Nominalizări, Premiul Național în Restaurație „MĂR”:
# Cel mai bun restaurant cu specialități din carne
# Cea mai bună vinotecă
# Cea mai bună berărie
# Debutul anului
# Cea mai bună patiserie
# Cea mai bună rețea de restaurante
# Cel mai bun restaurant de hotel
# Cea mai bună cafenea urbană
# Cel mai bun cocktail-bar
# Cel mai bun restaurant de tip fast-food
# Cel mai bun restaurant cu bucătărie autentică

Diplome, Premiul Național în Restaurație „MĂR”:
# Somelier-ul Anului
# Barmanul Anului
# Bucătarul Anului
# Cea mai bună carte a vinului
# Food blogger-ul anului
# Restauratorul anului
# Devotament profesional
# Responsabilitate socială
# Cea mai bună sală de banchete

Cererea de participare poate fi transmisă la adresa de e-mail: [email protected], până la 17 decembrie 2018 sau, prin înregistrare online AICI.