Administraţia Naţională de Meteorologie menţine avertizarea Cod portocaliu de ninsori abundente şi viscol valabilă în nouă judeţe din România, până duminică, 16 decembrie la prânz, dar şi Codul galben de ninsori moderate cantitativ şi vânt puternic emis pentru judeţe din vestul, centrul şi estul ţării.

Precipitaţiile vor continua în cea mai mare parte a ţării. În Dobrogea, Muntenia şi estul Olteniei vor predomina ploile, în Moldova şi în Transilvania vor fi precipitaţii mixte, iar în restul teritoriului va continua să ningă. Pe arii restrânse precipitaţiile vor fi importante cantitativ. Vor fi depuneri de polei în nordul şi nord-estul Munteniei, local în Moldova şi pe spaţii mai mici în Transilvania şi Oltenia. La altitudini sub 1.500 metri în estul Carpaţilor Meridionali şi în cei de Curbură temporar se vor semnala precipitaţii mixte ce vor favoriza formarea de gheţuş sau polei.Vântul va avea intensificări la munte, unde rafalele vor depăşi 60 km/h, dar şi în regiunile sudice şi sud-estice, cu viteze în general de 45 – 55 km/h.

Cod portocaliu

Amintim că, Administraţia Naţională de Meteorologie a emis sâmbătă seara atenţionări nowcasting Cod galben de precipitaţii mixte şi polei pentru mai multe județe din România.