„123456” sau „parola”. Care este Topul celor mai nesigure parole în anul 2018

pasword
Foto: Success

Aproape 10 la sută dintre utilizatorii internetului folosesc cel puțin una dintre cele 25 de parole cele mai des folosite din lume. Site-ul SplashData’s a realizat un top al celor mai folosit parole din lume.

Aproape trei procente dintre utilizatori folosesc parola „123456”, care se menține pe prima poziție pentru al cincilea an consecutiv ca cea mai utilizată parolă din lume.

Utilizatorii de calculatoare continuă să folosească aceleași parole previzibile, ușor de ghicit. De exemplu, anul 2018 a fost al cincilea an consecutiv, când „123456” și „parola” și-au păstrat primele două locuri pe listă. Următoarele cinci parole de top de pe listă sunt pur și simplu șiruri numerice.

top 25

În Top 25 de parole au apărut și parole noi. Președintele Donald Trump a debutat pe lista din acest an cu „donald” care s-a clasat pe poziția 23.

SplashData oferă câteva sfaturi pentru a vă proteja datele: utilizarea de parolelor de 12 caractere sau mai multe, cu tipuri diferite de caractere, folosind parole diferite pentru fiecare autentificare, parolele aleatoare și conectarea automată la site-uri Web.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente