Cine educă copii aduși de barză? 100 de tineri vor participa la Prezentarea Rezultatelor Campionatului de Dezbateri Y-PEER Moldova

c

Rețeaua de Tineri Educatori de la Egal la Egal, Y-PEER Moldova prezintă rezultatele Campionatului de Dezbateri: Cine educă copii aduși de barză? Prezentarea rezultatelor campionatului de dezbateri Y-PEER se va desfășura, sâmbătă, 15 decembrie, la Academia de Studii Economice a Moldovei, Blocul F, Sala 403. 

În cadrul evenimentului vor participa circa 100 de tineri, reprezentanți ai factorilor de decizie din țară, activiști civici, elevi și profesori. La eveniment se va discuta despre sănătatea tinerilor și principalii actori responsabili de educație pentru sănătate.

Vorbitorii din cadrul campionatului de dezbateri vor prezenta, conform regulilor Karl Popper, argumentele pro și contra privind implicarea actorilor sociali în educația pentru sănătate. Jocul de dezbateri este intitulat: „Cine educă copiii aduși de barză?”, iar după prezentarea dezbaterilor vor avea loc discuții în panel cu reprezentați din rândul părinților, profesorilor, sectorului non-profit, despre importanța educației pentru sănătatea și cine poate face aceasta pentru tineri.

Campionatul de dezbateri Y-PEER s-a desfășurat în perioada septembrie-noiembrie 2018. Circa 20 de tineri au beneficiat de instruire în tehnici de dezbateri, oratorie și discurs public, organizată de Y-PEER Moldova. Tinerii instruiți au prezentat un joc de dezbateri la tema: Cine educă copiii aduși de barză? în șase localități ale țării, unde au participat 500 de elevi și profesori. Debaterii au implicat publicul în discuții și au convins elevii, profesorii și părinții, să vorbească deschis la subiecte ce țin de sănătatea sexuală și reproductivă.

Campionatul de dezbateri Y-PEER este organizat de Rețeaua de Tineri Educatori DE LA EGAL LA EGAL, Y-PEER Moldova, cu suportul Ministerului Educației, Culturii și Cercetării și UNFPA, Fondului ONU pentru Populație în Republica Moldova.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente