Tânăra poetă din Moldova, Mariana Păduraru, și-a lansat cartea de debut „Valsul frunzelor de dor”, în România

Mariana-Păduranu-și-a-lansat-cartea-de-debut-Valsul-frunzelor-de-dor1 (1)

Lansarea primului volum de poezii a poetei basarabence a avut loc în librăria Bookstore&Tea din Mangalia din România. „Valsul frunzelor de dor” este o lucrare de debut a Marianei Păduraru, originară din Nisporeni.

Are 22 ani  și a reușit deja să scrie o carte. Deși a întâlnit câteva obstacole până primul ei exemplar a văzut lumina tiparelor, astăzi poeta se poate bucura de acesta, scrie mangalianews.ro.

„Despre dragoste, aș scrie o viață întreagă și tot nu ar fi îndeajuns”, acesta este motto-ul cărții în care autoarea și-a așternut cu drag cele 250 de poezii. Aceasta povestește că pasiunea pentru poezie nu i-a apărut în timp, ci de mic copil.

mangalianews.ro.

„Această pasiune pentru poezie o am chiar de când m-am născut pentru că  mama mea îmi citea poezii de la o vârstă foarte fragedă, atunci când eu încă nu puteam să vorbesc și gânguream, atunci când îmi spunea poezii. Nu m-am gândit niciodată că o să scriu poezii, când eram micuță probabil aveam patru anișori știam poezia Mama lui Ștefan cel Mare, care este o poezie destul de lungă pe de rost. Și atunci când cineva venea la noi, primul om și prima formă de salut era poezia,” a mărturisit poeta, Mariana Păduraru, pentru canal2 nisporeni.

Motivele care o îndeamnă la scris sunt la fel de diverse – oamenii, natura și tot ce e frumos o inspiră să compună,

Mă inspiră oamenii, mă inspiră natura, mă inspiră florile, mă inspiră anotimpurile. Mă inspiră tot ce este frumos. Nu am reușit să le număr pe toate pentru că scriu de mică. Atunci când am început să adun toate poeziile pentru carte mi-a ieșit în jur de 400, chiar și mai mult, deși nu le-am luat pe toate în considerație. Pot spune că am la 500 de poezii cred eu,” a povestit poeta, Mariana Păduraru.

A întâmpinat câteva dificultăți până a ajuns să-și vadă primul exemplar de carte ținut în mână, însă asta a determinat-o să fie și mai ambițioasă. Astfel, volumul ei de poezii a luat naștere în România, întrucât  editurile de acasă nu i-au deschis ușile.

mangalianews.ro.

Ideea de carte o am din anii de liceu, demult îmi doream să scriu o carte, însă acest vis, pentru că într-adevăr era un vis mi-a luat mai mult timp până să-l văd realizat. Am încercat să cer ajutorul unor oameni din Republica Moldova, însă din păcate am primit răspunsuri nu tocmai pozitive sau afirmative. De fiecare dată mi s-a răspuns că trebuie să mai am publicații, trebuie să scriu pentru ziare, pentru reviste. Oameni mai deschiși, mai buni, mai primitori am întâlnit în România pentru că ei m-au ajutat ca să scriu cartea,” a dezvăluit poeta, Mariana Păduraru.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente