Erasmus+ lansează un nou program pentru tineri pasionați de voluntariat și educație non-formală

48087613_992603227591005_7627471049902260224_n

Pe 15 decembrie, în cadrul Conferinţei Non-Formale va fi lansat programul Corpul European de Solidatitate în Republica Moldova, informând tinerii şi organizaţiile de tineret despre oportunităţile oferite de către noul program Erasmus +. Evenimentul se va desfășura Events & Conference Center, Chişinău, str. Tighina 49/3, sala New York, începând cu ora 10:00.

Evenimentul este organizat de Institutul de Instruire în Dezvoltare „MilleniuM” în cooperare cu Centrul de resurse pentru Europa de Est şi Caucaz SALTO (SALTO EECA)

Uniunea Europenă prin programul Erasmus plus oferă un număr larg de oportunităţi pentru persoane şi organizaţii – de la participarea în activităţi de voluntariat, până la proiecte de cooperare. Din iulie 2017, în Republica Moldova activează Erasmus+ Youth Info Centru în Moldova, care are drept scop de a oferi şi distribui informaţii despre oportunităţile componentei de tineret a programului Erasmus+ pentru tineri şi organizaţii de tineret, precum şi susţinerea în implementarea calitativă a proiectelor Erasmus+: Youth in Action. Activitatea Erasmus+ Youth. Info Centru în Moldova este gestionată de către Institutul de Instruire în Dezvoltare “MilleniuM”.

Pentru a evalua rezultatele activităţii Erasmus+ Youth Info Centru în Moldova, Institutul de Instruire în Dezvoltare „MilleniuM” organizează prima Conferinţă Non-Formală în Republica Moldova privind oportunităţile oferite de programul Erasmus+ pentru tineri şi organizaţiile de tineret din Republica Moldova, pentru a evidenţia şi coordona eforturile naţionale în domeniul tineret şi educaţiei non-formale şi a discuta progresele înregistrate în implementarea programului Erasmus+ de către organizaţiile din Republica Moldova.

În toamna anului 2018, Comisia Europeană a lansat un nou program European Solidarity Corps (Corpul European de Solidaritate) care urmărește să promoveze solidaritatea, una dintre valorile fundamentale ale Uniunii Europene, în principal prin voluntariat, pentru a spori implicarea tinerilor și organizațiilor în activități de solidaritate de o calitate deosebită. Corpul European de Solidaritate oferă tinerilor europeni (inclusiv din Republica Moldova) șansa de a învăța și a se (re)descoperi prin stagii de voluntariat, traineeship, locuri de muncă sau proiecte care să ofere soluții la provocările cu care se confruntă comunitățile.

 

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente