Deputat moldovean, blocat în sediul Parlamentului European, în urma atacului de la Strasbourg

Candidatul Marian Lupu
Foto: canal2.md

Deputatul PDM Marian Lupu, a rămas blocat timp de şapte ore, alături de alţi oficiali, în sediul Parlamentului European de la Strasburg, în urma atacului, produs în Târgul de Crăciun din localitate. Parlamentarul de la Chişinău participa la Adunarea Parlamentară Euronest.

„Toate intrările şi toate ieşirile din Parlamentul European au fost blocate, lucru care a ţinut până aproape de 3 jumătate – 4 dimineaţa. Ambianța pe interior era destul de încordată, vă daţi seama. Oamenii stăteau, practic, toţi pe internet. Doar pe această cale obţineam informaţii”, a declarat Marian Lupu.

Amintim că Târgul de Crăciun din oraşul francez Strasbourg a fost aseară ţinta unui atac sângeros. Un bărbat de 29 de ani a deschis focul în mulţime şi a omorât trei oameni. Alţi 13 au fost răniţi. Imediat după masacru, autorităţile franceze au decretat stare de urgenţă. Atacatorul a fost rănit în urma unui schimb de focuri cu forţele de ordine. El a reuşit să fugă cu un taxi. Chiar dacă identitatea lui este cunoscută, poliţia încă nu a reuşit să-l prindă.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente