Fiind neafiliat politic, președintele țării, Igor Dodon, a anunțat că PSRM nu va participa la referendumul consultativ

dodon athos

Conducerea PSRM a menționat că nu va participa la referendumul consultativ din ziua alegerilor Parlamentare, din 24 februarie 2019. Totuși, aceștia susțin reducerea numărului de deputați, dar cred că exercițiul din ziua alegerilor nu va avea finalitate. Anunțul a fost făcut de către Președintele țării, Igor Dodon, oficial, ne-membru de partid, dar neoficial „lider-neformal”.

„PSRM nu se va înregistra în calitate de candidat la referendum. Nu o să facem agitație. Ideea de reducere a numărului o susținem și noi”, a punctat Igor Dodon, care și-a explicat participarea la consiliul PSRM, deși potrivit legii Președintele nu are dreptul să fie membru de partid, prin faptul că socialiștii sunt „un partid pro-prezidențial”.

Mai multe detalii despre acest subiect aici.

Zinaida Greceanîi l-a completat. Dar nu pentru a explica poziția PSRM, dar pentru a explica de ce Igor Dodon a anunțat decizia Consiliului Republican.

„Președintele Igor Dodon a fost declarat lider neformal. PSRM este un partid pro-prezidențial. Noi am susținut toate inițiativele președintelui”, a punctat liderul „oficial” al PSRM.

Întrebată de jurnaliști dacă nu se simte în umbră, Greceanîi a negat.

„Nu m-am simțit niciodată în umbră. Suntem de fapt niște șurubașe. Eu așa le-am zis, niște șurubașe la mecanismul PSRM. Fiecare șurubaș este foarte important în acest mecanism și noi îl prețuim pe fiecare. Fiecare își are funcția sa”, a mai punctat aceasta.

Igor Dodon a anunțat totodată în cadrului conferinței că își va anunța forma de participare la alegeri abia în ianuarie 2019. Deocamdată acesta examinează două forme de participare – fie susține PSRM fără a se implica, fie participă, în calitate de cap de listă.

Amintim că alegerile Parlamentare ar urma să aibă loc pe data de 24 februarie 2019.

Citește și

PD vrea ca toate partidele să semneze un cod de conduită. S-au semnat astfel de coduri la toate scrutinele de după 2009

A început perioada electorală pentru alegerile parlamentare din 2019. Ce trebuie să cunoști despre aceasta

Totul despre intenția lui Igor Dodon de a candida la Parlamentare. De ce ar putea primi „interzis”?

 

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente