Două gimnazii și două spitale din Moldova vor beneficia de granturi din partea Japoniei. Ce instituții vor fi renovate

dollar_euro_ztgzt_kz
Foto: noi.md

Două instituții de învățământ general din Republica Moldova vor beneficia de granturi din partea Guvernului Japoniei, prin intermediul Programului pentru Securitatea Umană „Kusanone”. De asemenea, vor beneficia de finanţare nerambursabilă și două instituții medicale din țară.

Asistența nerambursabilă va fi oferită de către Guvernul Japoniei, pentru achiziționarea echipamentului medical în Spitalul Raional Fălești și Centrul Prenatal al IMSP Spitalul Raional Edineț.

Totodată, asistența nerambursabilă va fi acordată Gimnaziului din satul Pelinia, raionul Drochia și Gimnaziului din satul Domulgeni, raionul Florești.

Astfel, Gimnaziul din satul Pelinia, raionul Drochia va beneficia de un grant în valoare de 75 037 USD. Din aceste fonduri urmează să fie renovate acoperișul și fundamentul clădirii instituției. Cel de-al doilea grant, în sumă de 48 310 USD, va merge către Gimnaziul din satul Domulgeni, raionul Florești și va contribui la renovarea cantinei și a bucătăriei instituției.

În acest sens, pe 10 decembrie, au fost semnate contractele de acordare a asistenței financiare.

Programul „Kusanone” a fost lansat în țara noastră în anul 2008. Pe parcursul a 10 ani de colaborare, sistemul educațional din Republica Moldova a beneficiat de asistenţă din partea Guvernului Japoniei, prin intermediul Programului „Kusanone”, până în prezent fiind implementate o serie de proiecte în valoare totală de 523 532 USD, în cadrul mai multor instituţii de învățământ. În sectorul Sănătăţii din Republica Moldova până la moment de față, datorită programului, au fost implementate 37 proiecte în sumă totală de 3.202.027 dolari USD.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente