Liderii blocului ACUM, Maia Sandu și Andrei Năstase menționează că „Vlad Plahotniuc poate conta pe sprijinul lui Liviu Dragnea și Victor Orban”, care „refuză în mod ostentativ să recunoască derapajele antidemocratice de la Chișinău”. Mesajul a fost transmis printr-o declarație de presă.

„Devine deja legitate faptul că, ori de câte ori are nevoie de acoperire politică internațională pentru fărădelegile și hoțiile din Republica Moldova, oligarhul Plahotniuc poate conta pe sprijinul necondiționat al lui Liviu Dragnea și Victor Orban. Guvernul de la București, flancat de prietenii fideli ai Rusiei de la Budapesta, refuză în mod ostentativ să recunoască derapajele anti-democratice de la Chișinău, plasându-se de partea oligarhului uzurpator în detrimentul cetățenilor – o încununare tristă a anului centenar”, se menționează declarația ACUM.

Potrivit ACUM, PSD ar fi oferit „girul” PD-PSRM în urma schimbării sistemului electoral, iar acum, se împotrivesc unui raport care denunță încălcarea practicilor democratice de către autoritățile de la Chișinău.

„Ne întrebăm cum sprijinirea unei guvernări care se comportă tot mai mult ca regimul de la Kremlin servește intereselor României? Se pare că interesele clientelare dintre Dragnea și Plahotniuc au întâietate. Facem apel la toate forțele politice din România să se ridice la nivelul așteptărilor cetățenilor prin susținerea autentică a valorilor și standardelor europene în Republica Moldova!”, mai menționează ACUM în mesajul său electoral.

Citește și: 

România a blocat adoptarea raportului UE care prevedea critici dure la adresa Moldovei. Care este motivul

O nouă rezoluție dură la adresa Republicii Moldova a fost aprobată de Parlamentul European. Ce prevede aceasta