O rețea de restaurante din Chișinău renunță din 2019 la paiele din plastic

straw-229470_960_720

Rețeaua de restaurante Oliva, începând cu luna ianuarie 2019, renunță la paiele din plastic. Administrația menționează că orice schimbare începe de la noi înșine, de aceea și-au propus cu pași mici, dar siguri să protejeze mediul înconjurător.

„Paiele sunt doar o deprindere! Ajută-ne și tu pe noi să protejăm Planeta noastră. Până noi implementăm proiectul, faceți un angajament personal de a refuza paiele din plastic, ori de câte ori ați comanda o apă/băuturi răcoritoare. Încurajați-vă prietenii și familia să procedeze la fel! Din februarie o să folosim paie de hârtie care sunt degradabile, doar pentru câteva cocktail-uri și milkshake-uri!”, a comentat administrația.

Ai știut că paiele din plastic rămân în mediul înconjurător până la 2000 de ani? Acest lucru este din cauza faptului că majoritatea plasticului nu este biodegradabil, paiele conținând microparticule de plastic extrem de toxice, care nu se degradează niciodată! În plus, sunt foarte ușoare și mici ca dimensiuni, nu foarte multă lume alege să le recicleze. Majoritatea ajung aruncate în colțuri de stradă iar mai apoi ajung pe fundul mărilor și oceanelor.

Mai multe detalii despre plastic și modul în care acesta dăunează mediului puteți găsi într-un material amplu realizat de echipa #diez.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente