Ce a însemnat pentru tineri Noroc Volosatîi/ Kormushka. „Era un fel de Roma și toate drumurile duceau la ea”

noroccollage

Săptămâna trecută, la indicațiile Primăriei Chișinău, toate gheretele din Centru au fost evacuate, inclusiv legendara Noroc Volosatîi de lângă liceul Gheorghe Asachi.

Mai mulți iubitori ai acestui loc, îi aduc în aceste momente un ultim omagiu. Unii aduc flori, alții pun lumânări.

Ziua Internațională Noroc Volosatîi se sărbătorește la 2 ianuarie.

candle

Anna„Nu a fost doar o gheretă, a fost prima mea experiență de muncă, cea mai minunată. Locul unde mi-am făcut noi cunoștințe, unde mi-am făcut mulți prieteni, am cunoscut oameni cu valori. Locul care mi-a distrus steriotipurile despre atitudinea șefului față de angajat, nu era doar șef, era ca tatăl nostru gata să ne ajute și să ne susțină mereu, nu m-am simțit niciodată inferioară chiar dacă eram o simplă angajată. Locul unde mă simțeam ca în familie. Am petrecut acolo momente unice.

Niciunde în oraș nu se mai pregătesc astfel de hot-doguri, acolo cafeaua era cea mai gustoasă, deoarece de fiecare dată o pregăteam cu dragoste.

Nu ați închis doar o gheretă, ați distrus câte o parte din noi, cei care au fost măcar o dată la Кормушка. A fost distrus cuibușorul cald și luminos cu amintiri și miros de bunătat” spune Anna.

Photo Shape Editor: https://www.tuxpi.com/photo-effects/shape-tool„Primul Hot-Dog mâncat acolo nu am mai vrut să îl schimb pe altele. Era locul întâlnirilor cu prietenii anul-împrejur, acolo nici frigul nu era frig, și canicula era mai ușor de suportat cu un ceaișor cald iarna sau cu o limonadă rece -vară. Toate ieșirile în „centru” se finisau cu o vizită la Kormushka. Era un fel de „Roma” unde duceau toate drumurile sau un fel de kilometrul zero. Dar câte râsete , lacrimi, sfaturi, bârfe , istorioare, noi cunoștințe, cântece la chitară, gânduri în singurătate, reuniuni cu prietenii și câte amintiri ni s-au luat odată cu gheretă ?!

Toată studenția Kormushka mi-a fost loc de bucurie și de alinare, chiar era un locușor cald și deosebit. Păcat!” spune Marta.

 

 

Cristina„Prima mea zi împreună cu Andrei a fost acolo. După au urmat multe amintiri frumoase acolo” spune Cristina

 

 

 

 

 

 

 

tuxpi.com.1544446669„Cea mai buna cafea, cele mai gustoase hot-doguri, o vorbă bună, multe zâmbete, întâlniri și amintiri frumoase! Vrem ghereta înapoi”” spune Tatiana.

 

 

 

 

 

 

Photo edited with https://www.tuxpi.com„Locul unde am avut primul job interviu, locul unde am cunoscut un ocean de oameni tare buni, unde am auzit prima dată cântece care și acum mă marchează. Locul unde am discutat probleme existențiale, și locul unde am înțeles că oricât de ciudat nu aș fi, nu sunt singurul” spune Alexandru.

 

 

 

 

 

„Locul unde copiai la chimie și matematică înainte de lecții. Locul unde am cumpărat prima data Coffee amareto și a avut prima strelka dintre fete și băieți. Locul unde am primit rezultatele la BAC, unde cumpărai cea mai gustoasă mivina sau burger când cantina din școala nu mai avea mâncare. Locul unde te ascundeai de colegi prin clasa 7 ca să nu te spele iarna. Locul unde asachienii se împrieteneau cu cei de la Eliade și Haret și găseai oameni tare ciotkie” spune Michelle.

„A fost începutul meu în viață matură, un loc de formare , experiență, oameni dragi, nostalgii, clipe ,persoane care nu le voi uita niciodată. Și multe persoane ce m-au format și le mulțumesc enorm. Nu o să uit niciodată acea experiență. Fiți tari, prin greutăți spre stele!” spune Milena.

Iura Grom

iuragnom

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente