(video) „Bradul de Crăciun este simbolul prin care suntem legați cu România”. Pavel Filip a întâmpinat „oaspetele” Târgului de Crăciun

dsds

Bradul de Crăciun a ajuns cu ceva timp în urmă la Chișinău. Acesta urmează a fi instalat pe strada 31 august 1989. Pomul este adus tocmai din Bucovina, fiind un cadou excepțional oferit din partea guvernului României.

UPDATE 15.05: Bradul de Crăciun se află deja pe strada A. Pușkin la intersecție cu 31 august 1989.

UPDATE 14.55: Pavel Filip a întâmpinat bradul lângă clădirea Guvernului. Acesta a ținut să le mulțumească prietenilor din România pentru acest cadou generos. „Este un simbol care ne arată cât de strânsă este legată Republica Moldova de România”.

Prim-ministrul a ezitat să spună cât a costat transportarea acestui brad din România. „O să vă spună colegii din comitetul organizatoric. Nu sunt importante și mari aceste cheltuieli. Avem parte de mult voluntariat. Și călăreții, și Moș Crăciunii au făcut din propria inițiativă.

Rugat să compare inaugurarea bradului din PMAN cu ceremonia de astăzi, Filip a glumit în acest sens, spunând că „Trebuie să încetăm în a ne măsura cu brazii, care este mai verde, mai înalt. Aveam această „tradiție” la noi în Republica Moldova tot a ne măsura cine e mai pro-european, unionist”, a conchis premierul.

UPDATE 14.31: Evenimentul urma să se înceapă la ora 14.30, din motive necunoscute, organizatorii au prelungit timpul de așteptare până la ora 15.00

Ceremonia de întâmpinare a Bradului de Crăciun are loc lângă Universitatea de Stat de Medicină şi Farmacie „Nicolae Testemiţanu”. Pomul are o înălțime de 20 metri. Acesta urmează să fie împodobit cu 46 de mii de LED-uri.

Până pe strada 31 august 1989, bradul va fi însoțit de un echipaj format din 6 călăreți ai Plutonului de cavalerie al Inspectoratului Național de  Patrulare din cadrul IGP.

Pomul de Crăciun este un cadou din partea Guvernului de la București, în  anul în care sărbătorim 100 de ani de la Marea Unire.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente