Partidul Democrat acuză rivalii politici de încălcarea legislației electorale înainte de alegerile parlamentare

hahaha

Partidul Democrat vine cu acuzații către principalii rivali politici. Într-un comunicat de presă aceștia spun că au constat mai multe încălcări a legislației electorale, înaintea alegerilor parlamentare din februarie, din partea PSRM, PAS și PPDA.

PD spune că socialiștii nu au ținut cont de faptul că procesul de desemnare a candidaților începe cu 60 de zile înaintea scrutinului și au pornit deja acest proces. De asemenea, aceștia spun că Igor Dodon se implică ilegal în promovarea partidului.

O altă acuzație este adusă formațiunilor membre în gruparea ACUM (PAS, PPDA), menționând că aceștia se se prezintă drept bloc electoral, chiar dacă nu au fost recunoscute ca atare de CEC.

Totodată, în comunicat se spune că mai mulţi radiodifuzori distribuie ştiri neadevărate, obţinute inclusiv prin utilizarea unor false identităţi în dialogul cu persoanele intervievate.

În acest context, PD a făcut și un apel către toate partidele politice, dar și către instituțiile responsabile.

„Facem apel la toate partidele politice să înceteze imediat aceste practici ilegale, să revină pe calea legalităţii şi să înceteze să facă acţiuni prin care să compromită procesul electoral. Cerem instituţiilor statului să asigure respectarea legii, să monitorizeze cu maximă atenţie acest comportament ilegal al unor organizaţii, să le analizeze cu obiectivitate prin prisma legislaţiei şi să ia deciziile care se impun pentru a stopa aceste practici ilegale”, se arată în comunicatul emis de PDM.

Taguri: #CEC Moldova
Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente