Aproape 3.000 de copii din orfelinate, școli-internat, penitenciare, școli de meserii și centre de instruire din Republica Moldova vor avea parte de daruri cu prilejul sărbătorilor de iarnă. Cei care vor aduce un strop de fericire pe chipul micuților sunt voluntarii de la Clipa Siderală, care vor da startul „Caravanei de Crăciun” începând cu 12 decembrie.

În acest an, un număr de 2.950 de copii din familii sărace, din orfelinate și școli internate vor beneficia de surprizele caravanei.

Începând cu data de 12 decembrie până pe data de 22 decembrie, în fiecare dimineaţă, de la ora 8:00, din Piaţa Marii Adunări Naţionale va porni autocarul „Caravana de Crăciun”, care va ajunge, și în acest an, în zeci de localități din țară.

Potrivit organizatorilor, parte a „Caravanei de Crăciun” poate fi orice doritor cu suflet bun, care vrea să ajute la asigurarea unui Crăciun luminos pentru copii.

„Mereu eram de părerea că binefacerea este mai mult realizată pentru a primi adorația publicului, însă zâmbetele copiilor mi-au demonstrat care este de fapt răsplata și anume bucuria celuilalt. Cea mai memorabilă parte a „Caravanei de Crăciun” este, totuși, drumul până la destinație, nenumăratele glume, lungile discuții și sunetele repetabile ale stomacului alimentat cu emoții sunt unele dintre motivele primordiale pentru care trebuie să participi la Caravană. O micro-aventură care o vei ține minte până la adânci bătrâneți, iar impactul acțiunii de binefacere va influența viața cuiva”, spune Pavel Bas, coordinator și project manager la Clipa Siderală.

Cei care doresc să dea o mână de ajutor voluntarilor, se pot alătura cauzei venind la sediul Fundaţiei „Clipa Siderală” de pe adresa: Chişinău, str. Dimo 17/4 (sectorul Rîşcani, alături de liceul „Lucian Blaga”) sau pot apela la nr. de tel. 022-430-430, 022-434-606 sau 068430430, 079 430430.

De asemenea, mai multe detalii găsiți pe următoarea pagină de Facebook.

„Caravana de Crăciun” se află la cea de-a 22-a ediţie, vizitând anual zeci de orfelinate, școli-internat, penitenciare, școli de meserii și centre de instruire.