Muzică simfonică, lansare de film și cursuri de programare. Care sunt evenimentele zilei de 7 decembrie

7-abstract-art-1061136

Este doar o simplă zi de decembrie. Nimic mai Greșit! Este o zi tare tare tare specială. În anul 43 înainte de hristos a fost asasinat Marcus Tulius Cicero. Iar în anul 1972 în această zi a fost lansată Apolo 17, ultima navă care a ajuns pe lună. A da, și în această zi în 1941 a avut loc atacul asupra Pearl Harbor, unde au murit tare mulți marinari americani și a împins Statele Unite în cea de a doua conflagrație mondială. Este o zi specială. Este a 7-a zi din decembrie. Okay, textul de mai sus a fost scris pentru umplutură, dar următoarele evenimente nu. Le-am selectat, doar pentru voi.

Așa că se poate un mic scroll printre ele.

#Ora de Programare (Hour of Code)

Ora de Programare (Hour of Code) este o mișcare globală, ce se desfășoară simultan în circa 180 de țări și în Republica Moldova. Acest eveniment reprezintă o introducere de o oră în programare și tehnologia calculatoarelor, cu scopul de a arăta că oricine poate învăța bazele acestora.

În cadrul Bibliotecii Municipale „B.P. Hasdeu” în filialele: „Transilvania”, CAE, „Alba Iulia”, „Alexandru Donici”, „Târgoviște” se desfășoara în această perioadă activități, la care mai mulți elevi vor încerca o oră gratuită de programare. Detalii aici.

#Ultima Zi Din Mai

”ULTIMA ZI DIN MAI” – debutul lui Igor Kistol în regie de lung metraj, cu Valeriu Andriuță, Dana Ciobanu și Tudor Andronachi în rolurile centrale.
Echipa:
OLEG VOLCU & ARTEFACT FILMS prezintă ”ULTIMA ZI DIN MAI” un film de IGOR KISTOL;
In co-producție cu YOUBESC CREATIVE INSTITUTE, MILK FILMS, MOLDOVA FILM;

Mai multe detalii pe pagina evenimentului. 

#Noaptea filmelor de Crăciun

Timp de o săptămână începând cu orele 20:00, în locațiile Tucano Caffe de pe str. Pușkin 15 și str. Alexandru cel Bun 91A, te invităm la Noaptea Filmelor de Crăciun. Lista filmelor la care poți veni cu prietenii, savura o cafea și cel mai important – donația ta poate face fericit un copil! Detalii pe pagina evenimentui. 

#O carte pentru tine, una pentru mine!

Largeste-ti orizontul, cunoaște oameni noi, găsește cartea potrivită! Ia o carte citită și vino cu ea la Biblioteca Municipală B.P.Hașdeu, vineri, 7 decembrie, la ora 18:00, pentru a o schimba cu alta.

Mai multe detalii aici. 

#Regal de Crăciun „Viena Strauss Vals”

Pe 7 decembrie, ora 18:00, la Shopping MallDova, Orchestra simfonică a Filarmonicii Naționale „Serghei Lunchevici” condusă de maestrul Mihail Agafița, vă așteaptă cu un program de poveste! Muzica Regelui Valsului – Johannes Strauss – va completa cadrul feeric, plin de luminițe de Crăciun, astfel ne vom transfera imaginar în cele mai frumoase și prestigioase săli de concerte din lume, unde muzica vieneză deja răsună. Mai multe detalii.

#Animale Fantastice: Crimele lui Grindelwald

Este anul 1927, iar povestea începe la câteva luni după ce Newt a ajutat la descoperirea și capturarea infamului vrăjitor întunecat, Gellert Grindelwald. Cu toate acestea, așa cum a promis că va face, Grindelwald a realizat o evadare dramatică și a adunat mai mulți adepți la cauza sa, ridicând vrăjitorii mai presus de toate ființele non-magice.

 

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente